SOMMEREN 2011

Arendal kommune arrangerer sommerkonserter «på landet», nærmere bestemt på gårdene Haugsjå i Froland og Ottersland i Austre Moland. I 2011 vil det ikke bli konsert på Haugsjå. Etter 5 år med konserter er tiden inne for å bedre å tilrettelegge for konserter på Haugsjå, slik at vi får et godt alternativ om det skulle regne . Regn med at vi i 2012 er tilbake igjen på plass.

SOMMERKONSERT PÅ GÅRDEN TIL SIGURD OG ANNE BERIT LEDAAL. OTTERSLAND – AUSTRE MOLAND

Mykje fint og noko vas! Ein folkevisekonsert med AASMUND NORDSTOGA DUO (Assmund Nordstoga & Odd Nordstoga)

bottersland

Tid: Søndag 10. juli kl 17.00. Billetter selges i døra, enkeltbilletter og familiebilletter.
NB: Værforbehold – utekonsert. Er du i tvil kan du ringe samme dag: 99 45 65 51

Møt to karar som tek folkemusikken på alvor – nesten heile tida. Aasmund Nordstoga (song) kommer i «duoform» denne gangen, og han har med seg en meget dyktig trekkspiller, gitarist og sanger, nemlig hans bror Odd Nordstoga. Det blir presentasjon av folkeviser med to musikantar som tek folkemusikken djupaste alvor – mest heile tida. Repertoaret spenner nokså vidt, men det aller meste er av det slaget som vert kalla norske folkeviser.
Artistane går ikkje av vegen for væra nærmast sakralt alvorlege, men vert ofte frista til skjemt og vas – litt avhengig av dagsnytt, dagsform, spelestad og ikkje minst publikum!!!

Aaumund Nordstoga hadde vinteren 2005/2006 stor suksess i folkemusikk-oppsettinga av ”Tryllefløyta” i rolla som Solsira (Sarastro). Denne forestillinga trakk fulle hus både i Norge og Sverige. Aasmund debuterer solo på plate våren 2009. Meir om dette på www.aanordstoga.no.

I 2007 gjesta Aasmund Nordstoga Bakgården i Arendal med stor suksess. En suksess vi gjerne gjentar på Ottesland.

Slik finner du fram:
Fra E-18: Følg skilting mot Saltrød og Heftingdalen. Ta til venstre – etter en snau kilometer – mot Strengereid. Kjør 2 kilometer og ta til høyre mot Saltrød.  Etter 500 meter er du fremme ved Ottesland.
Fra Saltrød: Ta mot Dalen/Heftingedalen. Ta til høyre – etter 2.5 km – mot Ottesland. Etter ca 1 km er du fremme ved Ottesland. Det er godt med parkeringsplasser. Bill. i døra: Familie- og enkeltbilletter. Værforbehold – er du i tvil ring: 99 45 65 51 samme dag. Sjekk ellers avisannonse.

SOMMERKONSERT PÅ FROLAND VERK.

TONER FRA SHETLAND OG NORGE. Leiv Solberg & Kevin Henderson                        (Gjesteartist: Annika Westgård).

Tid: Søndag 7. august kl. 17.00. Billetter selges ved inngangen. Ta med sitteunderlag.

bkevinleivannikafrolandverk

Det er en god ting å ha Leiv Solberg (fele/strenger) boende i Froland. Gjennom hans virke som musiker og i Folkemusikktimen på NRK har han opparbeidet seg masse kontakter. Kevin Henderson (fele) fra Shetland og er en av de mest spennende unge spellemenn på verdens- scenen. Han spiller i tre ulike meget anerkjente grupper som er etterspurt verden rundt. Henderson har deltatt på flere plateinnspillinger, og han har dukket opp på TV og radio-programmer over hele verden. Shetland huser en av de rikeste ”fiddling” tradisjonene i verden. Han ble inspirert av hans bestefar og begynte å spille i en alder av ni. Allerede etter to år deltok han i konkurranser og ble en prisvinner på Shetland Young Fiddler konkurranse i seks år på rad. At han tilfeldigvis skulle være i våre trakter på denne tiden var det Leiv som visste. Vi takker og bukker og gleder oss storlig!

Som en ekstra overraskelse dukket Annika Westgård opp. Hun ble invitert opp på scenen, der hun forble det meste av konserten. Annika spilte hardingflele og sang flere låter sammen med Kevin og Leiv.

Arrangementet kan bli ute eller inne – avhengig av vær. Ta med noe å sitte på!
Arr: Froland og Arendal kommuner.