Planleggingen av Bakgårdskonsertene og sommerkonsertene startet i 2020 med en veldig trang fødsel. Det ble meldt signaler om at konsert sesongen kunne komme med masse begrensninger eller forbud mot arrangement. Overraskelsen var stor da nyheten kom om at det ble lov til å ha 50 publikummere frem til 1 juli på konserter.Deretter kunne vi øke til 200 publikummere så lenge vi tar hensyn til 1m regelen. Ingen ble heldigvis smittet på konsertene i sommer.

Sesongen startet 12 juni med en flott konsert med en av Arendals nykommere Rebekka Lundstrøm med band på scenen. Rebekka hadde lansert sin første plate denne våren med americana musikk men fikk desverre satt karrieren på vent noen måneder. Det ble en fin debut og Rebekka har sterke tekster og vi kommer til å høre mye fra henne fremover.
Rebekka . Foto Ole Johan Lillegaard

Det ble en rørende konsert 17 juni med Tv kjendis og folkemusiker Kim Rysstad og Trym Bjønnes. Kim Rysstad hadde ikke stått på en scene siden mars og ble tatt fantastisk godt tatt imot. Det ble felt mer en og annen tåre blant publikum og Kim selv denne kvelden. Dette minnet oss på hvor viktig musikk, tekster og levende artister på en scene er for mange av oss.
Kim Rysstad Foto. Gunnar Danielsen

Dette året ble det slutt på en av byens parkeringsplasser, dette åpnet for konserter på Kløckers plass/Jaktekaia .

Dette året ble det slutt på en av våres parkeringsplass og dette åpnet for konserter på Kløckers plass/Jaktekaia. Denne gamle delen av Tyholmen er omkranset av bygninger bygd før Arendals bystatus i 1723. 1. juli fikk vi gleden av å se Pogo Pops med sine glitrende poplåter, det var høy allsangfaktor denne kvelden supportbandet var Police & Thieves fra arendal.
Konsertene ble arrangert i samarbeid med Madam Reiersen, Lille Andevinge, Haralds Pub og Arendal BY.

4. Juli ble det utsolgt blueskonsert med 200 på Kløckers plass/Jaktekaia med Reidar Larsen «mr. Blues» Larsen. En av norges mest kjente bluesmusikere hadde fått avlyst alle konserter pga. korona og kunne nå endelig feire 50 år på scenen som musiker . Med sin to timer lange konsert ble det flott lang blueskveld med en humørfylt Reidar Larsen. Oppvarming denne kvelden var vårt eget «Arendal blues band» som stilte med Blues brothers program og 10 musikere på scenen. Konsertene ble arrangert i samarbeid med Madam Reiersen, Lille Andevinge, Haralds Pub og Arendal BY.

8. juli var vi tilbake i Bakgården med Elin Furubotn og Torbjørn Økland, Gjennom femten melodier med ekstranummer fikk vi tekster med utgangspunkt i dagligdagse hendinger og nære ting. Det var sveip innom Sveio, i tekst og historier. Som feks. da den religiøse mormora til Furubotn i si tid fant ut av at Beatles slett ikke var syndige.

Elin Furubotn , Torbjørn Økland. Foto Gunnar Danielsen

15. Juli Tove Bøygard – Tom Roger Aadland gjest Freddy Holm. Vi fikk det en kanskje kan kalle heimstaddikting – Bøygards Jord, tittelsporet frå sjuende platen hennes, det var en slags flyttemelding om da ho tok kjæresten med fra Oslo. Tom Roger Aadland sang og om nære ting som om Farsfolket. Låter som blei til etter at han besøkte garden i Fusa der faren kom frå. Kveldens sterkeste låt var uten tvil «Koma heim». Bøygard jobba rundt tjue år som sosialarbeider i Oslo på gata og skildrer dette tøffe livet for en jente i denne sangen.

Tove Bøygard, Tom Roger Aadland Økland,

Sesongen i Bakgården avsluttet med 19.august med Einar Fadnes og fullt band. Fadnes som er tilflyttet musiker har nå produsert sin første solo plate nærmest i fjæresteina på spornes. Etter hadde mange år i tigerstaden har han tidligere bla. vært på verdensturneer med Jim Stark og Tom Rudi Torjussen som også var med denne kvelden. Fadnes er en veldig sterk artist som vi gjerne vil ha tilbake.
Einar Fadnes.Foto Geir Olav Kuvaas

Tom Rudi Torjussen, Einar Fadnes, Ole Kristian WettenFoto: Geir Olav Kuvaas

Tom Rudi Torjussen, Einar Fadnes, Ole Kristian Wetten

Den aller siste sommer konserten i regi av Arendal kommune ved kultur nettverket ble avholdt på Teaterplassen med Knut Elvik og Anne Bolette med en hyllest til Cornelis Vreeswijk. Sammen med Espen Larsen, Ole Kelly Kvamme og Rasmus Solem markerte dette en fin avslutning på en sommer som heldigvis gikk i vår forhold til å ha hyggelige sommerkonserter i vår favør som gav oss muligheten til å ha hyggelige sommerkonserter med magiske kvelder.
(Det ble bare et oversiktsbilde av denne fine kvelden).