2020.
Sesongen begynte med et par avlysinger og flytting av konserter pga. pandemien som kom. Det lot seg allikevel lot seg etter hvert å arrangere konserter med begrenset kapasitet eller å flytte noen til større plasser som Jaktekaia/Kløckers plass og Teaterplassen. Vi takker spesielt samarbeidspartnerne: Fagforeningens hus/Bakgårdens frivillige, Arendal By, Madam Reiersen, Lille Andevinge, Haralds pub og Steenhuset for at dette lot seg gjennomføre.

12. Juni
Rebekka Lundstrøm m. band
Sted: Bakgården
Rebekka Lundstrøm debuterte som låtskriver i 2017. Med god hjelp fra venner, lokale musikere og aktører ga hun ut sitt debutalbum «Carousel» i mars 2020. Albumet inneholder ni låter som er produsert av Einar Fadnes (soloartist/Jim Stärk) og innspilt, mikset og mastret av Rasmus Solem. Musikken hennes har klare referanser til country og folk og midt i melankolien finner vi også håp.
Arr: Arendal kommune i samarbeid med Bakgården

17. Juni
Kim Rysstad – Trym Bjønnes
Sted: Bakgården
Gjennom hausten og vinteren 2019 sjarmerte Kim Rysstad heile Norge gjennom sin deltakelse i Stjernekamp. No kjem han til Bakgården Arendal med gitarist Trym Bjønnes. Som duo hentar Kim og Trym inspirasjon frå mest alle moglege sjangrar, men folkemusikken ligg der som ein grunnpilar. Alt frå mellomalderballadar, nystev og salmer til Dolly Parton og MGP får sin plass i duoens konsertar.
Arr: Arendal kommune i samarbeid med Bakgården

1. Juli.
Pogo Pops support: Police & Thieves
Sted: Jaktekaia/Kløckers plass
Pogo Pops er et popband fra Bergen. For sitt andre album Crash mottok bandet Spellemannprisen 1993 i klassen pop. Bandet var mest aktivt i årene 1987–1996, men gjenoppstod i 2006. Men nå kommer Pogo Pops med ny plate med Yngve Sætre som produsent. I 2017 kom Pogo Pops sitt syvende album sluppet med bra anmeldelser. I 2017 spilte Pogo Pops for første gang siden 1996, konserter i utlandet.
Arr: Arendal kommune i samarbeid med restaurantene: Madam Reiersen, Haralds Pub og Lille Andevinge.

3. Juli.
Reidar Larsen kvartett. Support Arendal Blues band
Sted: Jaktekaia/Kløckers plass
Reidar Larsen aka MR Blues feiret sine 50 år på veien, Reidar Larsen en av de store bluesmusikerne i norge. Men en blanding av blues rock roll og skråblikk på sin lange karriere.
Arr: Arendal kommune i samarbeid med restaurantene Madam Reiersen, Haralds Pub og Lille Andevinge

8. Juli.
Elin Furubotn og Torbjørn Økland.
Sted: Bakgården
Elin Furubotn, en av landets fineste låtskrivere innen visepop og singer/songwriter-tradisjonen feirer 20 år som artist med sitt åttende album BLIKK. De to har hatt mange konserter sammen siden Økland sluttet i Vamp for få år siden og høstet strålende kritikker. Elin har hatt en rekke låter på NRK radio og mest kjente låten er kanskje duetten sammen med Morten Abel og Stavanger Symfoniorkester; «Så lett det kan ver» (2014)
Arrangør: Arendal Kommune og Munkebusiness arr. Forening i samarbeid med Bakgården

15. Juli.
Tove Bøygard og Tom Roger Aadland
Sted: Bakgården
Tove Bøygard og Tom Roger Aadland er to av landets mest kritikerroste artister de siste årene. Tove Bøygard beskrives som «formidabel artist, tekstforfatter og låtskriver» av Aftenposten som gir album «Jord» terningkast seks. Tom Roger Aadland ble lagt merke til for alvor med Dylan på nynorsk-plata «Blod på spora». Oppfølgeren «Blondt i blondt» ble kåret til Årets Album av NRK P1 Norsk på norsk i 2016.
Arrangør: Arendal kommune i samarbeid med Bakgården

19. August.
F A D N E S m. band
Sted: Bakgården
F A D N E S er soloprosjektet til låtskriver, vokalist og gitarist Einar S. Fadnes.
Etter nærmere tjue år på veien og seks utgivelser med Jim Stärk, går han nå egne veier. Produsent Eugene Guribye. Låtene er fortsatt bygget opp rundt en akustisk gitar og vokal, men produksjon og instrumentering tar singer/songwriter-formatet i en ny og uvant retning. Debutalbumet kom på Voices of Wonder i 2020.
Arrangør: Arendal kommune i samarbeid med Bakgården

26. August
Knut Elvik og Anne Bolette forestilling om Cornelis Vreeswijk.
Sted : Teaterplassen
Knut Elvik er kjent for mange i Arendal. Han er en allsidig mann som jobber som instruktør, skuespiller, sanger og manuskriver. Han har tidligere hatt forestilling med i Bakgården sammen med lokale jazzmusikere.
Arrangør: Arendal kommune og Munkebusiness i samarbeid med Steenhuset og Tyholmen Colonial

3. Desember
Desember: Hilde Louise Asbjørnsen Quartet.
Sted: Arendal kulturhus
Elegant, sensuell, popjazz. 15 år etter sin debut som plateartist, står Hilde Louise Asbjørnsen fjellstøtt som vokalist. I 2018 kom hennes siste album, som også er hennes første internasjonale platelansering.
Arrangør: Arendal kommune og Arendal Jazzklubb i samarbeid med Arendal Kulturhus.