Laster Hendelser
Beklager. Denne hendelse har allerede funnet sted.

I bandet «MonicaZ vals» sitter:
Stina Stenerud vok, Paul «Palle» Wagnberg Hammond B3, Eirik Berg Svela gtr, Erik Jøkling tr.

«Ett lingonris som satts i cocktailglas», «En blond negress från Värmlands huldraskogar», skrev mangeårig kollega, humorist og tekstforfatter Tage Danielsson om Monica Zetterlund i diktet «Det eviga
«.

Den blonde jenta med den svarte stemmen fant veien fra Hagfors til Paris og New York, og ble en av Sveriges aller største stjerner med en karriere som strakk seg over 4 tiår. Mest folkekjær for oss i Norden ble hun ved egne tolkninger av svenske folkemelodier, jazz på svensk og som skuespiller i filmer og revyer med bl. a Hasse & Tage.

«MonicaZ vals – en hyllest til Monica Zetterlund» består av 4 musikere som ikke bare har funnet sammen på grunn av sine kvaliteter som musikere, men også for å samles rundt sin felles fascinasjon for den svenske verdensartisten. «MonicaZ vals» hadde premiere i Lillestrøm Jazzklubb i februar 2015. Stina Stenerud har en stemme som kler Monicas jazzstil meget godt, og sammen med bandet tilbyr hun publikum et stort knippe sanger som er gjort kjent av den svenske verdensartisten.

Stina Steneruds nære, varme stemme setter stemningen fra første akkord; ikke bare synger hun med innlevelse og lekenhet, hun er også en historieforteller. Og nettopp hennes rolle som historieforteller er tråden i konsertopplevelsen. Stina byr på små historier, fakta og egne betraktninger, og hennes hjerte for dette stoffet bidrar til å gjøre dette til en helt spesiell opplevelse.

Stina Stenerud er ikke alene om engasjementet til stoffet. Hammond B3-magikeren Palle Wagnberg -som med sin kunnskap om Zetterlunds liv og ikke minst låtskrivere og tekstforfattere – fungerer som en fakta-sufflør under hele konserten. Palle er perfeksjonist på alle måter og hans alltid inspirerende spillestil og varme lydbilde, gjør denne kvartetten helt unik. Han er jo dessuten svensk, så det kommer til stadighet humoristiske spark fra Sveariket.

Eirik Berg Svela er gitarist og arrangør, og han trakterer sin nydelige Victor Baker-gitar på særdeles smakfullt vis. Han pakker inn melodiene med vare og vakre harmonier med tilsynelatende stor enkelhet, og tar akkurat den plassen som dette repertoaret fortjener. Eiriks svermeri for Monica Zetterlund uttrykkes først og fremst gjennom fremragende spilling, og han innehar som sine medmusikere en helt unik varme både i lyd og spillestil.

Mannen som er limet og sømløst samler det hele sitter bak trommene. Den svært rutinerte Erik Jøkling, har en eventyrlig evne til å lytte til og løfte fram de andre i bandet og gjøre hver eneste konsert helt unik.

Litt mer om Monica Zetterlund:

Monica Zetterlund (1937-2005) gjorde stor suksess både i Norden og i verden for øvrig; ikke bare som sanger, men også som filmskuespiller, og gjennom teater, revy og varietè. Etter at hun hadde begynt å spille i svenske og danske jazzbands på slutten av 50-tallet, ble hun i 1960-årene verdensberømt gjennom samarbeidet med amerikanske musikere som Thad Jones, Zoot Sims og Bill Evans, og senere også Louis Armstrong, Stan Getz og Quincy Jones. Mange av plateinnspillingene hennes innen jazz-sjangeren er blitt stående som historiske klassikere, ikke minst den legendariske platen «Waltz for Debby» (1964) sammen med Bill Evans Trio, som ble en av jazzhistoriens mest kritikerroste jazzplater. Ved siden av amerikanske jazzstandards var hun også kjent for jazztolkninger av svenske folkemelodier og andre sanger med svensk tekst. Hun gjorde seg bemerket med låter som bl. A. «Sakta vi går genom stan», «Monicas Vals» og «Visa från Utanmyra», og hadde et tett samarbeid med låtskrivere som Evert Taube og Olle Adolphson, samt jazzpianisten Jan Johansson.

I 2017 hadde hun fylt 80 år (hun gikk bort på tragisk vis i en brann i 2005), men musikken hennes lever videre. Filmen om hennes liv, «Monica Z», gjorde stor suksess høsten 2013.

Pris: 300 kr / 100 kr (ungdom)

Slik kan du kjøpe billetter til Bakgårdsarrangementene: www.arendalkulturhus.no (online billettsalg stenger kl. 18.00 på selve forestillingsdagen)
Billettkontor: Arendal Kulturhus, Sam Eydes plass 2 – åpent mandag-fredag kl. 11.00 – 16.00 (egne åpningstider i juli – se arendalkulturhus.no) E-post:
billett@arendalkulturhus.no
Telefon: 37 00 60 60 – mandag-fredag kl. 11.00 – 16.00 (unntatt juli måned)

I døra: Før forestillingene selges det billetter i døra – om det ikke er utsolgt. Husk det er begrenset plass, ca. 160 – 200 plasser.

Media:

Facebook: https://www.facebook.com/MonicaZvals

YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCl8DS8TxQJFup8R3k8K6jOw/videos

Promovideo: https://www.youtube.com/watch?v=WNvgftwjIi4

Gröna Små Äpplen: https://www.youtube.com/watch?v=7lOcFcPHttw

Lensene: https://www.youtube.com/watch?v=e9BifTGqz1s

Mer om Monica Zetterlund: https://no.wikipedia.org/wiki/Monica_Zetterlund