Laster Hendelser
Beklager. Denne hendelse har allerede funnet sted.

 

 

Klassisk musikk og operaarier blandet med skandinavisk jazz.

Håkon Kornstad sax, vokal, Frode Hatli accordion, Mats Eilertsen bass.

Saxofonist, sanger og komponist Håkon Kornstad har gjestet Bakgården to ganger tidligere, sist for to år siden med samme besetning som over og for tre år siden med en uforglemmelig konsert sammen med pianisten Reza Aghamir. Begge gangene var Bakgården utsolgt.

Når han nå er tilbake sammen med accordionist Frode Haltli og kontrabassist Mats Eilertsen, to av landets fineste musikere, henger det sammen med ønsker fra publikum og at det foreligger en ny CD fra trioen. På sin nye CD «Im Treibhaus» fortsetter trioen det gode arbeidet fra albumet «Tenor Battle»: klassisk musikk og operaarier blandes med skandinavisk jazz på en måte som har vekket kritikere og publikums interesse verden over. På «Im Treibhaus» blir lytteren invitert til en neo-viktoriansk nachspiel med tre av Norges fineste improvisatorer, som skaper en transformativ synergi mellom romantisk vokalmusikk og skandinavisk jazz. Uten grenser, og med mange overraskelser, er albumet et ekte uttrykk for Kornstads sjeldne opphopning av musikalske påvirkninger. Utvalget av sanger og arias blant annet-Tosti, Mascagni, Verdi, Grieg og Wagner (tittelsporet) krever også en svært original og forfriskende blanding av drama og meditasjon.

3. juli i Bakgården blir som tidligere konserter med Kornstad; en konsert som passer for alle som elsker jazz, opera – og for dem som ikke trodde de likte noen av delene. Det er ikke veldig mange her i verden som har tatt steget fra jazzsaksofonist til operasanger, og om mulig enda færre som kan slippe unna med det. Men Håkon Kornstad skøyter på tynn is med den aller største selvfølgelighet. Som saksofonist er han et unikum med tone og kontroll som få kan måle seg med. Som sanger er han en lyrisk tenor som veksler mellom italiensk operabravur og vakker, nordisk tilbakeholdenhet.

Med frilynt, varm og vakker traktering av romantiske arier og sanger, ispedd improvisasjon og musikalsk reiselyst, lover vi en konsert som passer såvel for klassisk- og operaelskeren som for jazzelskeren, eller for dem som ikke trodde de likte noen av delene.

Vi lover også lyder du ikke har hørt fra henholdsvis saksofon, bass eller akkordion før. Og mest av alt — vakre melodier som du kan plystre på veien hjem.

Håkon Kornstad har lenge vært en av landets fremste jazzmusikere, bejublet for sin smektende og unike saxofonlyd av jazzanmeldere verden over. Han har gitt oss sjanger-definerende album med band som Wibutee, sammen med Bugge Wesseltoft, med sin egen Kornstad Trio, eller i duosamarbeid med Håvard Wiik eller Ingebrigt Håker Flaten. Siden 2007 har han gitt ut tre soloalbum med vakre improvisasjoner for saxofon og loop station, som har fått flotte anmeldelser i The New York Times og The Guardian. Men det stopper ikke der. I 2009 fant Håkon Kornstad ut at han ville lære å synge opera! Nå noen år senere, kombinerer han, som første mann i verden, sin jazzkarriere med en karriere som klassisk sanger. Han har nettopp gitt oss det kritikerroste albumet “Tenor Battle”, med sitt nye ensemble, der opera-arier og jazz-improvisasjoner løper hånd i hånd på en helt unik måte, og den varme tenorsaksofonen får tonefølge av en like varm tenorstemme.

Frode Haltli har samarbeidet med en rekke komponister, blant dem Maja Solveig Kjelstrup Ratkje, Bent Sørensen, Rolf Wallin, Atli Ingólffson, Hans Abrahamsen, Jo Kondo, Sam Hayden og Ingebjørg Loe Bjørnstad.

Debutalbumet «Looking on Darkness» ble utgitt på ECM i 2002 og mottok Spelemannprisen i kategorien samtidsmusikk. Frode Haltli har vært med på en rekke transkultulrelle prosjekter, og spilt mye musikk med utspring i norsk folkemusikk. I 2014 gjestet Haltli Bakgården sammen med den irske fløytisten Nuala Kennedy og felespilleren Vegar Vårda i The Snowflake Trio. http://frodehaltli.com/

Mats Eilertsen har gitt ut en rekke CD’er i eget navn. Han spiller i en rekke ulike band og konstellasjoner i Norge og internasjonalt, slik som Tord Gustavsen Ensemble (ECM), Kilde (ECM) med Trygve Seim, Øyvind Brække, Per Oddvar Johansen, trommer, og den nederlandske pianisten Wolfert Brederode Quartet (ECM). Han har deltatt på mer enn 70 innspillinger. Han har nylig vært i ECM sitt studio med sin egen trio (m/Harmen Fraanje p og Thomas Strønent tr.) som han har turnert med denne våren. http://www.matseilertsen.com/

Pris: 300 kr / 100 kr (ungdom)

Slik kan du kjøpe billetter til Bakgårdsarrangementene: www.arendalkulturhus.no (online billettsalg stenger kl. 18.00 på selve forestillingsdagen)
Billettkontor: Arendal Kulturhus, Sam Eydes plass 2 – åpent mandag-fredag kl. 11.00 – 16.00 (egne åpningstider i juli – se arendalkulturhus.no) E-post:
billett@arendalkulturhus.no
Telefon: 37 00 60 60 – mandag-fredag kl. 11.00 – 16.00 (unntatt juli måned)

I døra: Før forestillingene selges det billetter i døra – om det ikke er utsolgt. Husk det er begrenset plass, ca. 160 – 200 plasser.

Om den nye plata “Im Treibhaus” (“I drivhuset”) :

«En musikalsk verdenssensasjon» – Dagens Næringsliv

«Coleman Hawkins ville ha nikka anerkjennande til arrangementet på Verdis «Di tu sefedele», og beint fram magisk er tittelkuttet «Im Treibhaus» — Dag & Tid

«Gripende vakkert» – Dagsavisen

www.kornstad.com