Laster Hendelser
Beklager. Denne hendelse har allerede funnet sted.

Tour 70

Geirr Lystrup m/Geirr Olavs trio: Geirr Lystrup vok/gtr, Geir Otnæs trekkspill, Olav Lystrup Thesen b.

Det er en glede å kunne presentere Geirr Lystrup igjen i Bakgården. Vi må faktisk helt tilbake til 2006 siden han sist var her. I år har han fylt 70 år.

Geirr Lystrup vokste opp i Vinje i Telemark og bor i dag i Brumunddal. I bortimot 50 år har han vært aktiv som visesanger. En rekke bøker og plater er det blitt. Etter tretti studioalbum er han igjen ute med nytt album: 20 ballader. Det er fra dette albumet publikum kan vente seg de beste sangene fra ei femti år lang karriere:

Honninghumla, Wencke med c, Sommar i september, Albertine, Anne Pendlar, Bestefar, Vals skal bli, Songen om Kjærligheta. Ballader, swing og gammaldans i skjønn forening – også nyere sanger. Her er også sanger som ikke tidligere er utgitt: Den satiriske Ti tusen underbukser og den høyaktuelle Stjerna til Moder Gud.

Geirr Lystrup er en av våre mest allsidige trubadurer. Fem ganger har han fått Spellemannprisen. Sist for barneplata ”Sangen om Yebo”. Denne CD-en var den første av i alt tre plater i samarbeid med Forut. Disse sangene er blitt populære i barnehager og skoler over hele landet. Han har også skrevet fortellinger og drama, bl. a. «Maurits og den store Barnålkrigen» og «Brakar og Joanna». De siste 34 årene har han bodd ved Mjøsstranda i Ringsaker, og han har nylig gitt ut CD-en Lyden av Mjøsa.

Geirr Lystrup må regnes blant Norges fremste og mest markante kulturformidlere. All hans diktning for barn, hans frodige og maleriske skildringer av personer og grendemiljøer står ikke tilbake fra Prøysen sin produksjon. Noen vil kanskje stille spørsmål med dette, men for dem som har fulgt med på Lystrups produksjoner opp i gjennom årene, vil ikke dette være noen drøy påstand.

Pris: 300 kr / 100 kr (ungdom)

Slik kan du kjøpe billetter til Bakgårdsarrangementene: www.arendalkulturhus.no (online billettsalg stenger kl. 18.00 på selve forestillingsdagen)
Billettkontor: Arendal Kulturhus, Sam Eydes plass 2 – åpent mandag-fredag kl. 11.00 – 16.00 (egne åpningstider i juli – se arendalkulturhus.no) E-post:
billett@arendalkulturhus.no
Telefon: 37 00 60 60 – mandag-fredag kl. 11.00 – 16.00 (unntatt juli måned)

I døra: Før forestillingene selges det billetter i døra – om det ikke er utsolgt. Husk det er begrenset plass, ca. 160 – 200 plasser.