Laster Arrangementer

Frode Haltli (f. 1975) og Erlend Apneseth (f.1990) arbeider begge to i spennet mellom tradisjon og nyskaping, mellom det lyriske og ville innfall. Duoen springer ut av samarbeid de har hatt i hverandres grupper (Folkemusikk)
Frode Haltli – akkordeon
Erlend Apneseth – hardingfele

Frode Haltli (f. 1975) og Erlend Apneseth (f.1990) arbeider begge to i spennet mellom tradisjon og nyskaping, mellom det lyriske og ville innfall. Duoen springer ut av samarbeid de har hatt i hverandres grupper: Erlend som fast medlem av Frode Haltlis ‘Avant Folk’, et spelemannslag utenom det vanlige, og som kommer med sitt oppfølgeralbum ‘Avant Folk II’ i mars 2021 på Hubro. Frode har også vært gjest med Erlend Apneseth Trio på plata ’Salika, Molika’, som vant Spellemannsprisen 2019 i åpen klasse, også dette utgitt på Hubro. Våren 2021 lager de et bestillingsverk til Dei nynorske festspela sammen med forfatteren Sigmund Løvåsen.
Frode Haltli (f. 1975) har opptrådt med samme selvfølgelighet på samtidsfestivaler i Warsawa, Witten og Huddersfield som på internasjonale kammermusikk-, jazz- og folkemusikkfestivaler. Han begynte å spille trekkspill som 7-åring, og vant de neste årene en rekke nasjonale konkurranser. Haltli studerte ved Norges musikkhøgskole, videre ved Det Kgl Danske Musikkonservatorium hvor han ble uteksaminert fra Solistklassen i 2000. Debutalbumet ‘Looking on Darkness’ (ECM 2002) mottok Spelemannprisen i kategorien samtidsmusikk. Han har senere utgitt mye på ECM, både solo og i samspill med andre, ikke minst på utgivelser med Trygve Seim.
Erlend Apneseth (f. 1990) er en privinnende norsk musiker og komponist fra Jølster i Sogn og Fjordane. Han spiller hardingfele. Foruten folkemusikken har han fordypet seg i improvisasjon og alternative klang og pizzicatoteknikker, og gjort en rekke samarbeidsprosjekter med musikere, teater, orkester, dansere og poeter.

I samarbeid med Arendal Jazzklubb og Bakgården