Laster Hendelser
Beklager. Denne hendelse har allerede funnet sted.

Fra «ISTID til NÅ»

Anne Marit Jacobsen og Sinikka Langeland samarbeidet i flere år med balladekonserten «Det Syng». Nå møtes de for å løfte fram tekster av Hans Børli. Begge har et svært nært forhold til hans diktning og i konsertforestillingen lar de noen dikt stå side om side med skogfinske runesanger. Børli vokste opp på en finneplass og selv om han ikke identifiserte seg som finnskoging så var den skogfinske kulturen også en del av hans kulturelle arv.

«Glimrende Anne Marit Jacobsen gir Hans Børlis dikt sceneliv» skrev Elisabeth Rygg i Aftenposten i forbindelse med hennes framføring av forestillingen “NÅ “ på Nasjonalteateret. Innimellom utdrag fra denne forestillingen synger Sinikka Langeland noen av sine tonsettinger.

Sinikka Langeland var bare 17 år da hun tonsatte et dikt av Hans Børli for første gang. I 1985 satte hun tone til «Langt innpå skoga» også navn på hennes debut plate i 1994. Hun er også den som har ført Børlis dikt ut i verden med sin innspilling “Starflowers” og turnéer i Europa, Japan, India, Irland og USA.

«Det er noe med Anne Marit Jacobsen. I så mye av det hun gjør utstråler hun en kolossal varme og følelse for stoffet hun fremfører. Og i «NÅ» formelig strutter hun av formidlingsglede…», skrev Inger Merete Hobbelstad, i Dagbladet.

Fra «ISTID til NÅ» er en poetisk musikalsk reise i Hans Børlis univers og livsfilosofi med vekt på undringen over menneskets forhold til naturen, fra

….. da selve Tiden satt med hodet i hendene og visste ingen råd … til NÅ.

Pris: 300 kr / 100 kr (ungdom)

Slik kan du kjøpe billetter til Bakgårdsarrangementene: www.arendalkulturhus.no (online billettsalg stenger kl. 18.00 på selve forestillingsdagen)
Billettkontor: Arendal Kulturhus, Sam Eydes plass 2 – åpent mandag-fredag kl. 11.00 – 16.00 (egne åpningstider i juli – se arendalkulturhus.no) E-post:
billett@arendalkulturhus.no
Telefon: 37 00 60 60 – mandag-fredag kl. 11.00 – 16.00 (unntatt juli måned)

I døra: Før forestillingene selges det billetter i døra – om det ikke er utsolgt. Husk det er begrenset plass, ca. 160 – 200 plasser.