Laster Hendelser
  • Beklager. Denne hendelse har allerede funnet sted.

Stand Up – konsert. Perledykk fra to musikalske sjeler.

Eldar Vågan gtr, vok. Tor Welo piano.

Det er første gang Eldar Vågan gjester Bakgården.  I følge Vågan blir det et “perledykk i en enfolding men musikalsk sjel.” En «Stand up – konsert» med kjente selvkomponerte låter, Vazelina, Prøysen, Sandbeck og «import». Musikalsk underholdning for store og små. Totendialekt med utpreget selvironi. – den største tullebukken står på scenen! Velkommen!

Eldar Vågan er født på Kapp i Østre Toten kommune i Oppland i 1960. Selv om han nå har bodd mange år i Bærum, er det ingen tvil om at sjela hans aldri forlater Kapp og Toten-miljøet. Eldar Vågan er en svært allsidig kunstner; musiker, komponist, tekstforfatter, tegner og jøgler/skuespiller. Han er kanskje best kjent som fremragende gitarist, først i Baiage og fra 1980 som en hjørnestein i Vazelina Bilopphøggers, en gruppe som kan sies å ha opp til flere hjørnesteiner…. Men hans bidrag i denne sammenhengen er mer enn som så. Han er nemlig låtskriveren. Tekst og musikk er helhetlig i hans verk, hvis han da ikke bruker kjente slagere, gjerne Elvis-låter, og løfter dem inn i eget miljø. Tekstene hans utgjør et eget univers med et rikt billedgalleri farget av Toten-miljøet og de har absolutt litterære kvaliteter.

Det blir mye fokus på skjemt når Vågan og Welo underholder, men det er samtidig to meget dyktige musikere vi her møter. Pianisten Tor Welo er mest kjent fra Vazelina Bilopphøggers. Han startet sin karriere som bandleder i Christopher Bean (pop/danseband 1970-77). Videre var han aktiv som jazzpianist i Club 7-miljøet, bl.a. i Erik Andresen kvartett, Atle Hammer kvintett, Lillestrøm Storband, Støff, Vidar Johansen kvartett m.fl. Videre var han kapellmester for Speilen-orkesteret m/Bjarne Nerem 1979-81. Eget band med bluessangerinnen Jan Harrington fra 1980 bør nevnes. Tor Welo er mye brukt som akkompagnatør for artister innen genrene jazz/soul/blues. Han er meget aktiv som arrangør/produsent i norsk plateproduksjon.

Pris: 300,- Ungdom under 18 år: 150,-
Mer om Vågan:
I følge Aftenposten/A-magasinet er Eldar Vågan Norges cool’este… – det som står i Aftenposten er sant…

Produksjoner:
Bak seg har han 3 solo album og hele 16 album m. Vazelina Bilopphøggers
Div. TV-program, – serier som Brødrene Dahl og Atlantis, Hjulkalender, Karl og Co.
Voice Over/lydproduksjon filmer og TV-serier, som Rock-A-Doodle, Me And My Monsters, Ekkel og Lekker, Blekkulf, Cars, Knudsen og Ludviksen.
Eldar har illustrert flere bøker for bl.a. Samlaget, Ascheaugs Forlag.
Kunstutstilling med egne bilder, Telemarksgalleriet, Prøysenhuset, Fossehuset
Priser:
Kaspar-prisen (Gjøvik), Kulturprisen (Ø. Toten), Rolf Gamleng Prisen (TONO), Jens Book Jensen-prisen, Spellemannsprisen, Medmenneske-prisen (Røde Kors), Vidar Sandbecks Ærespris

http://www.eldarvagan.no