Laster Hendelser
  • Beklager. Denne hendelse har allerede funnet sted.

Lett regn av lys. 

Benedicte Maurseth hardingfele/vok, Anne Marit Jacobsen skuespiller

Skodespelar Anne Marit Jacobsen og hardingfelespelar og songar Benedicte Maurseth har gjennom mange år samarbeidd i kryssninga mellom poesi og musikk, og seinast med teatersuksessen Morgon og Kveld av Jon Fosse ved Nationaltheatret i Oslo. Ei førestilling som hausta framifrå krtikkar og gjekk for fulle hus over ein to-års periode.

I poesikonserten deira Lett regn av lys, vil Anne Marit Jacobsen framføra utdrag frå romanen Morgon og Kveld, i tillegg til annan poesi, prosa og esseyistiske tekstar skrive av den verdsberømte diktaren Jon Fosse. Tekstar om kjærleik, lengt, om båtar som lekk og må ausast, om bestemor Herdis som plukkar pærer i hagen, og Johannes som «no skal sjå verdsens lys» i fødselsaugneblinken i Morgon og Kveld.

Musikar og komponist Benedicte Maurseth spelar med sitt heilt eige musikalske fingeravtrykk under og imellom tekstane, både gamle og nye slåttar, syng, diktar og improviserar fram klanglege fargar og stemningar til ein av verdas finaste poetar, lest av ein av landets finaste skodespelarar.

Benedicte Maurseth er en norsk folkemusiker, komponist og forfatter. Hun begynte å spille hardingfele åtte år gammel hos Knut Hamre, og har tradisjonsmusikk fra Hardanger som sitt spesialfelt. Maurseth har samarbeidet med mange av de fremste kunstnerne på tvers av kunst- og musikksjangre som blant andre Jon Fosse, Svein Tindberg, Anne Marit Jacobsen, Berit Opheim, Nils Økland, m.fl. Hun har turnert omfattende både som solist og i samarbeid med andre i Norge og internasjonalt, og har flere CD-utgivelser bak seg både på Grappa og ECM Records. Maurseth har i tillegg til å jobbe med tradisjonsmusikk også komponert mye ny musikk for hardingfela på sine CD-er og konserter, til sceneversjoner av Jon Fosses Andvake ved Det Norske Teater i 2009, Morgon og Kveld ved Nationaltheatret i 2015, og for Oslo Kirkemusikkfestival med bestillingsverket Tidekverv i 2017.
I 2014 debuterte Maurseth også som forfatter på Det Norske Samlaget med boka: Å vera ingenting – Samtalar med spelemannen Knut Hamre.

Pris: 300,- Ungdom under 18: 150,-

Hjemmeside: Benedicte Maurseth – Folkemusikar

Ser ikkje lenger-song : https://www.youtube.com/watch?v=uPWRxoe3oFQ

Anne Marit Jacobsen er en av våre mest allsidige og folkekjære skuespillere. Spennet i hennes merittliste er oppsiktsvekkende:

fra hennes gjennombrudd som Hedvig i Fjernsynsteaterets Vildanden,
hennes elleville parodier på Gro Harlem Brundtland,
utallige roller på Nationaltheatret,
TV, film og Revyer
og sist med selvvalgte monologer av Kjersti Skumsvoll og Jon Fosse.
Hun er belønnet med mangfoldige priser og utmerkelser. I mars ble hun kommandør av St. Olavsorden.